top of page
  • Writer's pictureZOOFA

Nagrada Big SEE za oblikovanje interierja Zadruge Zoofa

Updated: Apr 2, 2023


Če iščete nekaj edinstvenega in posebnega za svojo garderobo, je obisk prenovljene trgovine Zoofa na Miklošičevi ulici 4 nujen. Ta trgovina, ki se nahaja v čudoviti secesijski zgradbi, je polna unikatnih modnih kreacij slovenskih oblikovalk in oblikovalcev.


Eden od razlogov, zakaj je trgovina Zoofa tako posebna, je njen čudovit interier. Ohranjena sta prvotna volumna prostorov, kar ustvarja prostor, kjer se počutite kot v galeriji, kjer občudujete umetniška dela. Pult in obešalniki iz vodovodnih cevi se po potrebi svobodno premikajo po prostoru, kar ustvarja vedno drugačne in dinamične postavitve.



Poleg tega pa trgovina Zoofa prodaja izdelke slovenskih oblikovalcev, kar je redkost v Sloveniji. To pomeni, da lahko v trgovini najdete kose, ki jih ne boste našli nikjer drugje. Oblikovalci in oblikovalke predstavljajo svoje unikatne kreacije, ki so plod njihovega dela in ustvarjalnosti. Nakupovanje v trgovini Zoofa je tako tudi način, da podprete lokalne oblikovalce in kreativno sceno v Sloveniji.


Tako je Zadruga Zoofa prejela nagrado Big SEE za oblikovanje interierja v letu 2022.


Avtorica oblikovanja:

Tina Rugelj Arhitektura+oblikovanje; Tina Rugelj


Sodelavke:

Metka Janko, Iza Šentjurc, Urška Škrap


Površina:

72 m2


Leto izvedbe:

2021


Fotografije:

Miran Kambič

28 views

Recent Posts

See All
bottom of page