top of page
  • Writer's pictureZOOFA

Akinora Celin na LJFW predstavila kolekcijo Lightness

Updated: Oct 16, 2023


Akinora Celin je nova blagovna znamka, ki sta jo pod okriljem znamke Princip ustanovili Mojca Celin in Petja Selan.

V središču filozofije AKINORA CELIN je trojica vodilnih načel, ki ne opredeljujejo le njenih kolekcij, temveč služijo tudi kot dokaz njene neomajne zavezanosti odličnosti. Edinstvenost, najvišja kakovost in utelešenje počasne mode - to so stebri, na katerih je bila ustanovljena in še naprej uspeva AKINORA CELIN.


Edinstvenost je utripajoče srce AKINORA CELIN, pri čemer vsak natančno izdelan kos služi kot praznovanje osebne identitete. Izkušeni rokodelci v vsako oblačilo vlijejo predanost in umetnost ter ne ustvarjajo le oblačil, ampak zgodbe o samoizražanju.

Za AKINORA CELIN se o najvišji kakovosti ni mogoče pogajati, od najboljših materialov iz svetovnega izvora do brezhibne pozornosti do podrobnosti. Trajnost in etične prakse so temeljne vrednote, ki zagotavljajo harmonijo lepote z odgovornostjo.


Počasna moda je vodilno načelo, ki zavrača miselnost o enkratni uporabi in ustvarja brezčasne kose, ki presegajo minljive trende. AKINORA CELIN ne sledi trendom; kuje jih z ustvarjalnostjo in inovativnostjo.


Ženstvenost se slavi v vseh njenih oblikah in daje ženskam moč z dizajni, ki povečujejo njihovo moč in milino. Akinora Celin v vsako kolekcijo vpleta navdih iz umetnosti, kulture in človeških izkušenj ter uporabnike vabi na transformativno krojaško popotovanje.


Nova kolekcija predstavljena na LJFW: Lightness

Kolekcija Lightness (lahkotnost) je kot ženska druga koža, zaradi katere se ob vsaki priložnosti počuti lahkotno, svetlo in moderno na način, da je lahko, gibljiva in resnično živi svoje življenje. Zanjo so vsi pomembni. Trajnostni način življenja jo dela odgovorno najprej do sebe in šele nato do sveta okoli sebe, zaradi česar je mehka in polna empatije do sveta. Kolekcija ji torej daje to priložnost, da se začuti, da resnično zmore biti.


Osnovni kosi so srajčna obleka , široke hlače in kraljica ženske garderobe bela srajca, ki je tu interpretirana na poseben akinora način. Seveda se zgodbe kot pri vseh Mojčinih kolekcijah posvetijo tudi plaščem, ki so tokrat mehkejši. Oprijetejši čez ramena dajejo možnost , da jih nosimo s pasom ali brez.













393 views

Recent Posts

See All
bottom of page