POP UP : SEPTEMBER

i v a n a ' t o m i c


i v a n a ' t o m i c je mednarodna blagovna znaka ustanovljena leta 2009 v Madridu. Temelji na slow fashion pristopu in premišljenem oblikovanju unikatnih oblačil.

 

Pomemben del filozofije blagovne znamke je trajnostni pristop k oblikovanju, ročno delo,  lokalna proizvodnja in oseben pristop. Gre za visoko kakovostna oblačila z edinstveno osebnostjo in dolgo življenjsko dobo, izdelana iz premišljeno izbranih tkanin in potiskana z ročno izdelanimi grafikami.

Koncept temelji na soočanju nasprotujočih si elementov - linije, oblike in teksture, ki ustvarjajo sodoben in prefinjen videz. Ključni elementi, poleg vzorcev, so tkanine in teksture nadgrajene z novimi oblikami, grafičnimi potiski in predvsem črno-beli paleti z omejenimi barvami.

oblikovalka

Ivana Tomić

IVANA TOMIĆ

Ivana Tomic je dimplomirala oblikovanje tekstilij in oblačilna NTF-ju v Ljubljani leta 2008. Po končanem Erasmusna Fakulteti za arhitekturo v Lizboni sodeluje kot finalistka na dveh najpomembnejših tekmovanj za mlade oblikovalce na Hrvašekm ; Fashion Inkubator v Osijeku in Modni Ormar v Zagrebu . Vedno mednarodno usmerjena, kmalu potem seli v Madridu , kjer začne oblikovat lastne kolekcije pod znamko i v a n a ' t o m i c . Leta 2013 preseli znamko in začne oblikovanje in izdelavo ekskluzivnih kolekcij za različne multibrand trgovine in concept storove, na Hrvaškem in v tujini.Aktualna kolekcija v Zoofi