POP UP : JULIJ

SANIJA REJA ASKE


Mlada oblikovalka, ki ustvarja pod imenom Sanija Reja Aske, se ta mesec predstavlja s kolekcijo Gin's, ki jo je bilo moč videti na letošnjem ljubljanskem tednu mode. V pop-up kotičku pa bo prisoten tudi kakšen kos iz preteklih kolekcij. 

 

Kolekcija Gin's je sestavljena iz ženskih in moških kosov. Zgodba za njo govori o mladem paru, ki rad v svoj vsakdan vneseta kanček nostalgije. To se med drugim izraža v krojih kot tudi v stajlingih. Še posebej pa je izrazita "utopična romantičnost" obdobja iz poznih 50-ih let, ki se pri ženskih silhuetah pokaže skozi dolžine oblek in majhnih detajlov na oblačilih. Glavni material v kolekciji je jeans, saj ponazarja to uporništvo, ki je bilo v tem obdobju prisotno in marsikomu popestrilo vsakdan. 

oblikovalka

Sanija Reja Aske

Sanija Reja Aske

Sanija Reja (Aske) prihaja iz Goriških Brd kjer je bila vedno obkrožena z naravo in tradicijo. Ker je odraščala v družini, ki se ukvarjajo s kmetijstvom in vinarstvom igra to veliko vlogo pri njenem iskanju navdiha. Veliko inspiracije prihaja zgolj iz opazovanja okolice. Najbolj jo privlačijo detajli in malenkosti, katere večina spregleda oziroma jim niso pomembni.
Od nekdaj se navdušuje nad vsem v povezavi z zgodovino, kar je bil tudi glavni razlog da se je odločila za umetniško rezidenco na Dunaju, enem izmed najbolj zgodovinsko bogatih mest v Evropi.


sanija logo
emai

info@sanijareja.com

mobile

031 231 503


Nova kolekcija v Zoofi