POP UP : NOVEMBER

TANJA UVERA


Oblačila blagovne znamke »Tanja Uvera« opisujejo oblikovalkino doživljanje okolice, ljudi in narave.

V oblačila vnaša umirjenost, harmonijo, sožitje z ljudmi, z naravo in njenimi letnimi časi. Živimo v času, kjer vlada hiter tempo, zato je pomembno, da imamo v garderobi barvno in stilsko usklajena oblačila, v katerih smo sproščeni in nam dajejo udobje in veselje pri naših vsakodnevnih podvigih. Zanjo oblačila predstavljajo ovoj naše integritete. (Tudi Superman je imel svoje posebno oblačilo, ki mu je dalo »supermoč« – haha).

 Z njimi opišemo okolici kdo smo, kaj delamo. Uporablja barvno paleto, ki je vezana na letni čas in je usklajena s tenom kože, barvo las in karakterjem naročnika. Večina oblačil je zato narejena po meri. Iz osnovne kolekcije skupaj s stranko izbere ustrezen stil in barvo oblačila, nariše skice, naplete blago in ga na lutki zmodelira v oblačilo. Izdelek je tako v celoti izdelan in nadzorovan od ideje, blaga do končne obleke.

 

 

oblikovalka

Tanja Uvera

tanja uvera

Modna oblikovalka Tanja Uvera je po izobrazbi univ. dipl. inž. oblikovanja oblačil in tekstilij. Dela in živi v Mariboru. Z oblikovanjem unikatnih pletenin se ukvarja od leta 1999, ko je za zaključno modno revijo na fakulteti izdelala prvo kolekcijo izključno iz pletenin. Prvo službo je dobila v pletilnem studiu Draž,  bila je članica skupine Squat, svoja oblačila je predstavila na modnih revijah in sodelovala pri kostumografijah v gledališču in televiziji.Nova kolekcija v Zoofi