POP UP : OKTOBER

NIKA RAVNIK


Nika Ravnik je oblikovalka, katero navdihujejo osebno življenje in nenavadne stvari, ki ujamejo njeno pozornost. Filozofija njenega oblikovanja je trajnostno usmerjena, tako pri načrtovanju z načelom "Zero Waste" kot tudi pri oblikovanju "one-size-fits-all" oblačil.

 

V svetu Nike Ravnik se vodilna zgodba vrti okoli barv, tekstur in detajlov, nadgrajena z geometrijskimi oblikami. S širitvijo in manipulacijo konkretne inspiracije, njene stvaritve postanejo samosvoj jezik, ki včasih potrebuje najprej prevod, da bi razumeli, kaj je koncept v ozadju. Njen stil je opredeljen kot večfunkcionalni minimalizem, ki združuje avantgardno preprostost z umetniško izdelavo, nežno provokacijo in brezčasnost.

oblikovalka

Nika Ravnik

nika ravnik

Nika Ravnik je diplomirala iz oblikovanja tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani ter se izpopolnjevala v tujini. Redno sodeluje pri številnih projektih, razstavah in modnih dogodkih, doma in v tujini. Je modna oblikovalka, stilistka in kostumografinja, z unikatnim pogledom na modo, ki nikogar ne pusti hladnega. Od leta 2008 je delovala pod svojo blagovno znamko n i O k a, lansko leto pa blagovno znamko preimenovala v Nika Ravnik. Živi in dela v Ljubljani.Nova kolekcija v Zoofi