NIIRO


Blagovna znamka NIIRO ki v prevodu iz japonščine pomeni “rdeča”  ima svojevrstno značilnost, ki je še posebej pisana na kožo ženskam z izvirnim, rafiniranim stilom.

Avtorica namreč združuje kovinske žičke podobno kot bi šivala dragocene pramene ter na tak način ustvarja miniaturna umetniška dela, samorastniške stvaritve, ki presunljivo opozarjajo na krhkost in nežnost, ujeti v trpežnost in trajnost.

Gre za prefinjen, domiseln, zlasti pa nekonvencionalen nakit, porojen iz opazovanja organskih struktur, ki jih najdemo v naravi ter so bistveno zaznamovane z nežnimi in harmoničnimi oblikami. Njegova edinstvena eleganca brez kompromisov predstavlja drobne umetnine iz srebrnih nitk v kombinaciji z vulkanskimi kamni in drugimi zanimivimi materiali. Izdelki NIIRO so nosilci popolnega zlitja moči in prefinjenosti ter kot taki izjemno primerni za originalno sodobno žensko.

 

oblikovalka

Rosana Raljević Ceglar

Rosana Raljević Ceglar

Rosanna Raljević Ceglar je mednarodno uveljavljena oblikovalka unikatnega ročno izdelanega nakita rojena na Hrvaškem. Diplomirala je na Akademiji za likovno umetnost v Benetkah. Z avtorskim oblikovanjem nakita se je začela ukvarjati po svojem prihodu v Slovenijo. Nastala je blagovna znamka NIIRO, radoživa zbirka unikatnega nakita. Sleherni kos nakita, izdelan v NIIRO ateljeju, je ročno oblikovan, brezčasen, eleganten in kiparsko domišljen z namenom zadovoljiti zahtevne stranke, ki cenijo kakovost in kreativnost. Njena dela so bila uvrščena med 50 najboljših oblikovalcev nakita sveta v knjigiameriške založniške hiše Kennedy pod imenom "Best of worldwide jewelry artists" leta 2012.

 Nova kolekcija v Zoofi