Mila.Vert


Pri Mila.Vert izdelujejo oblačila za ženske iz ekoloških materialov in sledijo principom pravične trgovine.

 

S svojim delovanjem želijo povzročiti čim manj škodljivih in čim več blagodejnih učinkov na okolje in ljudi. Temu konceptu sledijo tako, da izdelujejo oblačila iz ekoloških materialov, ki so narejeni v skladu s standardi najbolj strogih certifikatov, kot sta GOTS (Global Organic Textile Standard) in IVN BEST, ki določata številne pogoje, katerim morajo ti materiali ustrezati.

Vsi, ki sodelujejo pri procesu izdelave oblačil - od pridelovalcev surovin npr. bombaža, proizvajalcev blaga do šivilj s katerimi sodelujejo - delajo v urejenih delovnih pogojih in za svoje delo prejmejo pravično plačilo. Sodelujejo z dvema slovenskima šiviljskima podjetjema in enim pletilnim studiem. 

 

oblikovalka

Tina Logar Bauchmüller

tina logar

Tina Logar Bauchmüller je ustanoviteljica in oblikovalka pri blagovni znamki Mila.Vert. Pri oblikovanju izhaja iz klasično oblikovanih kosov oblačil ter kosov čistih linij. Kljub dodanim skrbno izbranim detajlom, za katere želi, da prispevajo k elegantnejšem videzu oblačil ter jih postavijo v današnji čas, ima vedno v mislih, da mora oblačilo ostati brezčasno, se pravi, da ne slepo sledi trendom. Svoje kolekcije dvakrat letno predstavlja na sejmu trajnostne mode »Ethical Fashion Show Berlin«, ki poteka v okviru berlinskega tedna mode.Aktualna kolekcija v Zoofi

JESEN-ZIMA