POP UP : JULIJ

KUOLMI


V času, ko so se v slovenskih pragozdovih sprehajali praživali je premog zadnjic videl svetlobo sonca, sedaj pa ga je oblikovalka izkopala in preoblikovala v rocno izdelan nakit z crnim leskom, ki si zasluzi ime KUOLMi.

Nakit je predstavljen pod sloganom:"Wear it, don't burn it!", s cimer zeli povdariti, da ce stvari pogledamo malce drugace, lahko skupaj ustvarimo boljsi svet.
Nakit nosi organsko obliko in vsak kos je unikatno poseben.

Njegov črn lesk pa je opazen vedno in povsod.Primeren je kot spominek, kajti koscek Slovenije v roki vedno obudi spomin na lepe trenutke v nasi dezeli!
KUOLMi Collection je kreativen, izviren nakit za zenske in moske, ki sledijo sebi in radi s svojo podobo pokazejo svoj jaz.
Popotniki pa ga vzemite s seboj po svetu, da bo koscek rodne grude vedno z vami!

oblikovalka

Marjeta Hribar

marjeta hribar

Marjeta Hribar je oblikovalka nakita iz Zasavja. Ko pripoveduje o premogu, »kuolmu«, kot ga imenujejo domačini, se opazi veliko navdušenje, velika ljubezen in zelo poseben in edinstven odnos, ki ga ima ta oblikovalka do te prastare rude. Danes se je ta ljubezen in občudovanje, ko pri svojem delu in ustvarjanju dnevno uporablja premog, še okrepilo.S premogom je notranje povezana, saj pravi, da le tako lahko z njim resnično sodeluje in izdeluje izjemne kose, ki jih vsi občudujemo.
Njen nakit je velika uspešnica, kjerkoli se pojavi, saj je prav res nekaj posebnega in drugačnega, kakor je tudi ona sama.


kuolmi
emai

kuolmii@gmail.com


Kolekcija v Zoofi