JULIA KAJA HROVAT


Julia Kaja Hrovat, mlada oblikovalka, ki zaključuje magisterski študij, pod svojim imenom ustvarja ženske kolekcije s poudarkom na identiteti.

 

V oblikovanju črpa iz zgodovine, kulturne dediščine in okolja iz katerega prihaja. Vprašanje o identiteti se pojavlja v vsaki kolekciji. Z vizualnim prenosom simbolov iz kulturne dediščine in arhitekture ustvarja oblačila s katerimi želi poudarjati identiteto slovenskega naroda in njegovo zgodovino in s tem ustvarjati trajnostna oblačila z močno sporočilno vrednostjo. Oblačila sa namenjena ženskam vseh starosti. Ženska za katero ustvarja je samozavestna, je ženska katero zanima kultura, je poslovna ženska, je umetnica in je ženska, ki uživa v življenju.

oblikovalka

Julija Kaja Hrovat

Julija Kaja Hrovat

Julia Kaja Hrovat, večkrat nagrajena malada oblikovalka je svojo oblikovalsko pot začela na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo, kjer je zaključila, kot grafična oblikovalka in kasneje diplomirala na Fakulteti za dizajn v Ljubljani, kot oblikovalka tekstilij in oblačil. V času študija je leto dni študirala na Mimar Sinan Fine Arts University v Istanbulu in svoja znanja izpopolnjevala na dveh praktičnih usposabljanjih, v Stockholmu in Antwerpnu. Leta 2015 se je vpisala na magisterki študij na Narvoslovnotehniški fakulteti, kjer trenutno zaključuje študij.


mobile

040 222 113

facebook

facebook


AKTUALNA KOLEKCIJA V ZOOFI

kolekcija pomlad-poletje 2017