JSP


Sestri Jelena in Svetlana Proković že od leta 1992 delujeta na področju stiliranja, kostumografije in mode.

 

Od leta 1999 sta v svojem ustvarjanju razpeti med Beogradom in Ljubljano, v tem času pa sta oblikovali nešteto kreacij, ki jih zaznamujejo urbanost ter ženstvenost in vojaška strogost hkrati.

Med drugim sta sodelovali z Lisco, IUV Vrhniko, Adrio Airways, Gorenjem, SNG Dramo, Slovenskim mladinskim gledališčem ... ter prejeli marsikatero nagrado (za najboljšo kolekcijo, za najboljšo revijo, oboje na beograjskem tednu mode).

A pot tandema JSP še zdaleč ni končana, saj želi s svojo oblikovalsko govorico prodreti tudi izven slovenskih meja in vzpostaviti komunikacijo z vsemi, ki razumejo in cenijo njun edinstven modni izraz.

OBLIKOVALKI

Jelena in Svetlana Proković

jelena in svetlana proković

Na področju mode, stilizma in kostumografije kreativni duet sester Jelene in Svetlane Proković uspešno ustvarja že dve desetletji, s svojim delom in izkušnjami pa se predstavljata kot umetniško dodelana in prepoznavna znamka, ki je razpeta med Beogradom in Ljubljano. JSP povezuje klasično krojaštvo, ki poudarja etičnost in vzdržljivost, z neponovljivostjo. AKTUALNA KOLEKCIJA V ZOOFI

TOMORROW WAS YESTERDAY / jesen-zima 2017

KOLEKCIJA WHATEVER

POMLAD-POLETJE 2017