POP UP : OKTOBER

JONA BEDNJANEC


Pletenine pod imenom Jona Bednjanec so kombinacija različnih vezav, barv in vzorcev. Dokaj mlada znamka, pod katero ustvarja Jona je skupek vseh zgodb in okolja, ki jo navdihujejo že vrsto let.

Njena želja po znanju tehnologije pletenja se kaže v tem, da vsak kos ali kolekcija, ki jo je naredila do sedaj vsebuje različno uporabo vezav in materialov.

Plastenje, vzorec na vzorec, barve ter različne vezave so motivi preko katerih si Jona želi, da bi bila prepoznavna in s katerimi bi rada nagovorila potencialne kupce in širše slovensko občinstvo.

Cilji za prihodnost so raziskovati čim več na področju pletenja in ustvarjati pestre pletene kose oblačil za vse generacije tako ženske kot moške.

oblikovalka

Jona Bednjanec

jona bendnjanec

Jona Bednjanec je mlada oblikovalka pletenin, ki je na področju slovenske mode dokaj sveže ime. Diplomirala je na Naravoslovnotehniški fakulteti na oddelku za Oblikovanje tekstilij in oblačil, kjer tam trenutno tudi končuje magistrski študij.

S prvo kolekcijo pletenin, ki je bila diplomsko delo se je predstavila v sklopu Ljubljanskega tedna mode leta 2015. Od takrat naprej ustvarja in dela na področju oblikovanja in razvijanja pletenin. Leta 2019 se je prvič predstavila s samostojno kolekcijo pletenin na aprilskem LJFW, kjer je tudi dobila nagrado Digi Wow za najbolj instagramabilno kolekcijo z viralnim potencialom.