JANJA VIDEC


Janja Videc deluje v skladu z novim pristopom v modi – ne upošteva sezon in se ne opredeljuje glede namembnosti ali starostne skupine –namenjena je vsakemu posamezniku, da jo na oseben način integrira v svojo garderobo.

 

Znamka temelji na poudarjanju individualnosti, v skladu z vizijo o svetu, kjer vsak posameznik svobodno živi in ustvarja svojo lastno realnost.

Deluje družbeno odgovorno, lokalno, trajnostno. Izogiba se sezonsko definiranim zapovedim ter barvnim lestvicam – oblačila temeljijo na monokromatični barvni lestvici, naravnih materialih, minimalistični estetiki ter možnosti nošenja na več različnih načinov.

 Za vsako kolekcijo Janje Videc stoji arhetipska zgodba, izpeljana iz opazovanja sodobne družbe, spiritualnosti in umetnosti. 

Vsa oblačila so izdelana v Sloveniji.

 

oblikovalka

Janja Videc

janja-videc-portret_12-foto_Anže-Frantar.jpg

Janja Videc svojo istoimensko znamko gradi skozi osebni pristop, na podlagi lastne unikatne estetike ter notranjega doživljanja in raziskovanja arhetipske realnosti. Za vsako njeno kolekcijo stoji močna zgodba, ki se prepleta z njeno lastno, vsak kos oblačila ki ga ustvari, obogati tudi njeno lastno garderobo. Oblikovalka je magistrirala na Naravoslovnotehniški fakulteti, izobraževala pa se je tudi v Köbenhavnu, na danski kraljevi akademiji lepih umetnosti in dizajna, kjer se je njena ljubezen do minimalizma še poglobila. Na ljubljanskem tednu mode je lani prejela nagrado za najboljšo kolekcijo, ustvarjalni proces, ki stoji za njenimi kolekcijami pa je razstavljala v Slovenskem etnografskem muzeju.Aktaulna kolekcija v Zoofi

JESEN - ZIMA 2017

POMLAD-POLETJE 2017