POP UP : APRIL

TANJA UVERA


Znamka "Tanja Uvera" zajema oblačila sproščenega sloga, ki so primerna za vsakodnevne avanture in posebne priložnosti.

Temelji na unikatno izdelanih pleteninah, ki jih dopolnjujejo maloserijske naklade majic z avtorskimi potiski. V kolekcije so ujete zgodbe, ki dodajajo oblačilom življenje in karakter. Nosljivo kolekcijo za pomlad in poletje 2019 sestavljajo lahkotne koktajl obleke, krila in topi.

Namenjena je ženskam, ki si v natrpanem urniku dneva znajo vzeti čas zase in si pustijo biti ženstvene, so rade lahkotno oblečene in jim je blizu sproščen francoski šik.

 

oblikovalka

Tanja Uvera

tanja_uvera .jpg

Modna oblikovalka Tanja Uvera je po izobrazbi univ. dipl. inž. oblikovanja oblačil in tekstilij. Dela in živi v Mariboru. Z oblikovanjem unikatnih pletenin se ukvarja od leta 1999, ko je za zaključno modno revijo na fakulteti izdelala prvo kolekcijo izključno iz pletenin. Prvo službo je dobila v pletilnem studiu Draž,  bila je članica skupine Squat, svoja oblačila je predstavila na modnih revijah in sodelovala pri kostumografijah v gledališču in televiziji.Nova kolekcija v Zoofi

Kolekcija je plod raziskovanja življenja kolibrijev. Oblačila so namenjena prostemu času, izražajo lahkotnost in barvitost, kar nas napolni z energijo. In kolibriji so prav to. Kljub majhnosti jih takoj opazimo. Delujejo brezskrbno, radostno in nemogoče jih je ujeti. "Odločila sem se, da bom spet pleteninam dodala druge materiale. Šifon, ki sem ga dala potiskat s črno-belimi vzorci, ki sem jih prej narisala, nekaj s črnilom, nekaj digitalno. Iz njega so v kolekciji obleke, kimoni in šali. Vse lahkotno poletno. Glavni so pa seveda obleke, puloverji, krila, topi in jope. Uporabila sem barve tropskih kolibrijev, vse od pink, turkizne, zlate do letos top modne, končno, koralne barve. Pletenina je rahla in jo bo poleti prijetno prepihalo.