POP UP : DECEMBER

DAVID BACALI


Večplastnost in raznolikost kolekcij želi David Bacali doseči z interpretacijo nasprotujočih si zgodovinskih, družbeno-političnih in socialnih vplivov.

 

Koherentnost kolekcij zagotavlja z reševanjem problema udobnosti in estetike med vsakodnevnimi življenskimi opravki s katerimi je soočena moderna ženska. Pri tem želi, da vsaka potrošnica ponovno odkrije oziroma neguje svojo energijo do življenja, ljubezen do kontrastov, igrivosti v materialih, teksturah in vzorcih. Oblačila se ne ozirajo na sezonske trende.

oblikovalec

David Bacali

david bacali

David Bacali je svojo oblikovalsko pot začel na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo, kjer je zaključil kot modni oblikovalec in kasneje diplomiral na Naravoslovnotehniški fakulteti, smer oblikovanje tekstilij in oblačil. Skozi študijska leta je razvijal svoj oblikovalski slog, katerega je izpopolnjeval na študijskih izmenjavah na Portugalskem in Madžarskem. S svojimi kolekcijami se je udeleževal različnih modnih dogodkov po Evropi.Aktualna kolekcija v Zoofi

INSOMNIA- SPOGLEDOVANJE S PRETEKLOSTJO

Preplet tradicij oblačenja tradicionalnih noš balkanske regije prikliče različne občutke - korenine, spomine, grenkobo devetdesetih letih. Vse povezuje skupna ljubezen do domovine in bogate kulturne dediščine. Prav način oblačenja je v kolekciji “insomnia” recikliran in interpretiran v sodobne forme. Oblika peščene ure in ležerno drapiranje sta osvežena s primitivnimi tekstilnimi tehnikami in tradicionalnimi motivi v novi podobi .Kolekcijo dopolnjujejo geometrijsko brezčasni, minimalistično oblikovani SUI fine geometry dodatki, ki oblačilom podarijo kanček urbanega.

Kolekcija 2017