UNICEF PUNČKE IZ CUNJ

Dobrodelnost je vedno v modi, zato smo se Zoofine oblikovalke odzvale na klic za sodelovanje z Unicefom Slovenija. Avkcija unikatnih punčk iz cunj je bila v Zoofi 5. maja. Domišljija in kreativnost oblikovalk ne poznata meja, zato vsaka punčka nosi značilni odtis ustvarjalke in je sama po sebi brezčasna modna umetnina.

Utrinke z dogodka si lahko ogledate na fotografijah. Če še želite posvojiti punčko iz cunj in prispevati za cepljenje otrok iz držav tretjega sveta, lahko zavijete v Zoofo. Na voljo je še nekaj Punčk iz cunj priznanih slovenskih oblikovalk, ki jih lahko posvojite in s tem omogočite cepljenje otrok v državah v razvoju proti šestim otroškim nalezljivim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus)..

Punčke iz cunj izpod prstov Zoofinih oblikovalk

Punčke iz cunj izpod prstov Zoofinih oblikovalk

UNICEF-ova Punčka iz cunj je več kot igrača, saj simbolizira otroka iz države v razvoju, ki potrebuje cepljenje. Zaradi bolezni, ki bi jih lahko preprečili s cepljenjem, namreč vsako leto še vedno umre 1,5 milijona otrok - trije vsako minuto. S posvojitvijo Punčke iz cunj otroku omogočimo cepljenje. S projektom je UNICEF Slovenija doslej omogočil cepljenje več kot 17.800 otrok.