POP-UP : APRIL

BIT CLOTHES


BIT clothes je sveža blagovna znamka, ki jo skupaj ustvarjata oblikovalki Barbara Drmota in Tina Hribernik. Njun oblikovalski slog je čist, s pridihom športne in street mode.

Tokrat se predstavljata z nadaljevanjem kolekcije Sapiens, predstavljene avgusta 2015 na unikatni modni reviji v rovih pod Kranjem. Pomladno/poletna kolekcija Sapiens Sativa je tako nadgradnja ideje in oblikovalskega sloga. Sapiens sativa je sveža, lahkotna kolekcija, ki nadaljuje zgodbo o biti človeka. Ideja kolekcijegovori o bistvu človeka, ki skozi zgodovino, kljub vsem tehnološkim in kulturnim spremembam, ostaja enak, prvinski. Barve so sveže, navdihnjene s poletjem, kroji pa čisti in uporabni za različne konfekcijske številke.

Osnovni material kolekcije je industrijska konoplja, ki se pojavi tako v tkanini kot jerseyu/pletivu, ki pa je mešanica konoplje in bombaža. Materiali so tako naravni, udobni za nošenje ter sledijo konceptu znamke bit. Piko na i pa kolekciji dajejo unikatni potiski, ki jih izdelujeta ročno in so neponovljivi.

 

kreativni duo

Barbara Drmota

in Tina Hribernik

Barbara drmota in Tina Hribernik

Kreativni duet BIT CLOTHES sestavljata diplomirani oblikovalki Barbara Drmota in Tina Hribernik. Od decemba 2014 delujeta v oblikovalskem studiu v Kranju, na Jenkovi ulici 4. Druži ju ljubezen do oblikovanja, čistih linij in sodobnih/one size krojev. Med študijem na Naravoslovnotehnični fakulteti sta se predstavili na Ljubljanskem tednu mode, sodelovali na različnih razstavah in projektih v okviru fakultete in izven. Avgusta 2015 sta se predstavili z unikatno modno revijo Sapiens v rovih pod Kranjem, ki je bila z izbiro lokacije prvi tak dogodek na Gorenjskem. Trenutno pa zaključujeta magistersko delo, s katerim želita nadgraditi obstoječo znamko in raziskati možnosti uporabe industrijske konoplje. Nova kolekcija v Zoofi